Muistiinpanoja kirjallisilta löytöretkiltä. Tuulen vietävänä, mutta päättäväisesti matkalla tuntemattomille maille. Teosesittelyjä ja ajatuksia interaktiivisesta kirjallisuudesta.

Haetko interaktiivista luettavaa? Selaa linkkipankin valikoimaa
    Tilaa lokiotsikot RSS-syötteenä, sähköpostiisi tai Twitteriin

Käsitys kirjoittajuudesta laajenee

Gamasutra-sivusto uutisoi viikko sitten, että pelikäsikirjoittajat on toivotettu tervetulleiksi Amerikan tieteis- ja fantasiakirjailijoiden ja -elokuvakäsikirjoittajien kanssa samaan joukkoon. Tämän voi tulkita selvänä tunnustuksena peleille yhtenä tarinankerronnan muodoista. Yhdistyksen jäsenyyttä hakevan on täytettävä joko julkaistuun sanamäärään tai rahallisiin ansioihin perustuva kriteeri. Edellinen ei ole interaktiivisen fiktion kirjoittajille rima eikä mikään, mutta jälkimmäinen valtaosalle on, koska pelkkään tai lähes pelkkään tekstiin perustuvat interaktiiviset teokset ovat useimmiten ilmaisia.

Kovin jälkijunassa tämä tunnustus tulee, mutta tuleepa kuitenkin. Tänä päivänä pelit tuntuvat olevan kenties sitä kaikkein elävintä ja kehittyvintä kulttuuria. Pelintekijöiden luovuus näyttäytyy populaarissa mutta silti kokeellisessa hahmossa. Lapsuus on jo takana, mutta nuori aikuisuus puhkuu elinvoimaa. Perinteisen kirjallisuuden hahmo on siihen verrattuna hyvin kypsä. Interaktiivisessa kirjallisuudessa nuori uteliaisuus ja vanha tieto yhtyvät. Kiinnostavaa, vai mitä?