Muistiinpanoja kirjallisilta löytöretkiltä. Tuulen vietävänä, mutta päättäväisesti matkalla tuntemattomille maille. Teosesittelyjä ja ajatuksia interaktiivisesta kirjallisuudesta.

Haetko interaktiivista luettavaa? Selaa linkkipankin valikoimaa
    Tilaa lokiotsikot RSS-syötteenä, sähköpostiisi tai Twitteriin

IFComp 2016 -satoa: Stone Harbor

Valemeedio saa yllättäen oikean meedion kykyjä, kun skeptinen poliisietsivä hakee apua murhan selvittämisessä. Kaikki alkaa siitä, kun Pietro saa eteensä pingottuneen ja raivoisan hansikkaan. Hän näkee tarkan ja paljastavan näyn menneisyydestä, eikä etsiväkään voi enää epäillä, kun meedio ohjaa tutkimusta esine esineeltä vakuuttavasti kohti syyllistä. Hyvin kirjoitettu ja sympaattinen Stone Harbor on yksinkertainen kevyesti kuvitettu hyperteksti.

Stone Harbor

Liza Dalyn Stone Harbor vei minut mukanaan hyvän tarinan tavoin, ihan perinteisessä mielessä. Linkitys on osin näennäistä, mutta sillä on kuitenkin erityinen tarinaa eteenpäin vievä rooli. Lukijaa puhutellaan sinä-muodossa meedio Pietrona. Linkit ovat hänen näköhavannoistaan, erityisesti elottomista esineistä. Pietrolle esineillä on tunteet, ja nämä tunteet toimivat johtolankojen tavoin.

Tarina sijoittuu New Jerseyn osavaltion rannikolle, suositulle rantaloma-alueelle, missä Pietro jatkaa äitinsä jalanjäljissä. Toisin kuin äiti, Pietro kokee kuitenkin olevansa huijari ja ottavansa asiakkaita vastaan vain rahan takia. Eletään 1980-luvun puoliväliä, ja ympäristössä on lievä menneen maailman tuntu. Ihmiset jakaantuvat hyvä- ja huono-osaisiin, mutta kaikki perheet ovat rikkonaisia. Tarinan inhimilliset hahmot koskettivat minua.

Stone Harbor: study

Teoksessa on käytetty vanhoja valokuvia. Tässä Pietro on yhden näkynsä sisällä. Linkki sanassa "knicknacks" avaa erittelyn esineistä, jotka vuorostaan ovat myös linkkejä.

Suosittelen Stone Harboria kivana ja tyylikkäästi toteutettuna tarinana. Se on ehjä ja tasapainoinen. Hypertekstinä se ei todellakaan tee itsestään numeroa, mutta tuntui, ettei tarvitsekaan.

Kuten kaikki IFCompin kilpailuteokset Stone Harbor on saatavilla ilmaiseksi. Se avautuu selaimessa. IFCompin sivulla on linkki verkossa olevaan teokseen tai sen voi ladata omalle koneelle.

LISÄTTY LINKKIPANKKIIN: STONE HARBOR (LIZA DALY)