Muistiinpanoja kirjallisilta löytöretkiltä. Tuulen vietävänä, mutta päättäväisesti matkalla tuntemattomille maille. Teosesittelyjä ja ajatuksia interaktiivisesta kirjallisuudesta.

Haetko interaktiivista luettavaa? Selaa linkkipankin valikoimaa
    Tilaa lokiotsikot RSS-syötteenä, sähköpostiisi tai Twitteriin

IFComp 2017 -äänestys on alkanut

Vuotuinen interaktiivisen fiktion kirjoituskilpailu IFComp on tullut taas äänestysvaiheeseen. Tänä vuonna teoksia on mukana ennätysmäärä 80. Viime vuonnakin rajat paukkuivat, joten trendinä näyttäisi olevan suosion kasvu. Äänestys on avoin kaikille paitsi itse kilpailuun osallistuville; se vaatii vain rekisteröitymistä sivustolle. Ehtona on vähintään viiden teoksen arvioiminen. Äänestysaika päättyy 15.11.2017.

En tiedä, että kilpailulla olisi kielirajoitusta, mutta teokset ovat joka tapauksessa englanniksi. Kaikki teokset ovat aiemmin ilmestymättömiä. Kilpailun palkinnot ovat lahjoitusten varassa. Tänä vuonna uutena on erikseen kerätty 4 800 dollarin potti.

Arvosteluasteikko on 1–10. Ohjeistusta, mitä kukin numeerinen arvo tarkoittaa, ei ole, vaan äänestäjä saa itse päättää omat kriteerinsä. Säännön mukaan arvostelu on tehtävä viimeistään kahden tunnin tutustumisen jälkeen. Tämän seurauksena kilpailuteoksilla on tapana olla lyhyehköjä; sisällöllisesti liikutaan novellien ja pienoisromaanien mitoissa.

Aion osallistua äänestykseen ja raportoin lukemistani teoksista lokikirjassa. Tavoitteena on vähintään yksi teos per viikko eli vähintään 6. Ajattelin käyttää "random personal shuffle" -toimintoa, joka laittaa teokset sattumanvaraiseen mutta samalla ainutlaatuiseen lukemisjärjestykseen. En siis valikoi teoksia, vaan käyn valmista listaa läpi. Noppa on heitetty!